dinsdag 5 november 2013

Koekjes met honing en pindakaas



Koekjes met honing en pindakaas
Deze koekjes zijn werkelijk hemels! Zoet en zacht van binnen, krokant van buiten! Het recept komt van 
deze blog! Bij het recept wat op die site staat maken ze de pindakaas ook nog zelf, voor de echte die hards is dat wel de moeite waard! Ik zal het recept hier uitleggen zonder de zelfgemaakte pindakaas!


Dit is wat je nodig hebt!

  • 1 pot pindakaas
  • 1 pakje boter
  • 1 kommetje met suiker
  • 1 kommetje met bruine suiker
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel met vanille
  • 2,5 kommetje met bloem
  • 1 eetlepel met bakpoeder
  • ½ eetlepel zout
  • 1/3 van een kommetje met suiker en wat kaneel erdoorheen.
Zo maak je het!
  1. 1. Verwarm de oven op 350 graden.
  2. 2. Doe de pindakaas, de boter, suiker in een grote kom en mix deze op gemiddelde snelheid voor 3 minuten. Voeg hierna de eieren en de vanille toe en mix het geheel nog een keer voor 2 minuten.
  3. 3. Pak een andere kom en doe daar de bloem, bakpoeder en zout in. Mix dit even en voeg dan beide kommen samen. Mix dit geheel vervolgens op lage snelheid totdat het deeg is geworden!
  4. 4. Pak nu een bakplaat, maak van het deeg bolletjes of andere vormen! Doe wat jij leuk vind! Als je klaar bent, doe de bakplaat in de over voor 10 minuten op 350 graden! Laat ze vervolgens even afkoelen en klaar ben je!
P.S. ben je een echte zoetekauw? Dan kan je de koekjes voor ze de oven in gaan in suiker leggen zodat ze een heerlijk suiker laagje krijgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten