dinsdag 5 november 2013

Macarons



MacaronsWaar ik heel erg fan van ben zijn Macarons! Heerlijk vind ik ze en dan die leuke kleurtjes waar je ze in kan hebben! Om te maken zijn ze ook super leuk! Het is wel moeilijk want soms lopen ze bijvoorbeeld uit, dat is wel altijd jammer! Ook duurt het wel lang om ze te maken, maar het blijft het zeker waard en met het maken heb je ook al super veel plezier! Hieronder heb ik voor jullie een recept die ik vond op de website allrecipes.nl. Het is een recept met verschillende vullingen, je kunt natuurlijk altijd je eigenvulling erin doen! Het is een redelijk makkelijk recept dus ik hoop dat het lukt bij jullie!
Dit heb je nodig!
  • 6 eieren waarvan je alleen het eiwit nodig hebt
  • Snufje zout
  • 400 gram poedersuiker
  • 250 gram fijngemalen amandelen
  • 1-2 druppels kleurstof voor voeding 
Voor de vulling
  • 350 gram poedersuiker
  • 240 gram zachte boter
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 2 eetlepel slagroom
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 1 eetlepel verkruimelde pistachenoten
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 eetlepel aardbeienjam
Zo maak je het:
  1. 1. Doe de eiwitten in een kom en doe hier een snufje zout bij, mix dit tot een stijf geheel. Voeg vervolgens 1 eetlepel poedersuiker toe en blijf kloppen, vervolgens mag je de rest van de poedersuiker toevoegen en mix het tot een glanzend geheel.
  2. 2. Schep de fijngemalen amandelen erbij en blijf doorscheppen tot je een glad mengsel krijgt
  3. Verdeel het mengsel over 4 kommetjes en voeg daar 1 of 2 druppels kleurstof aan toe, zo krijg je van die leuke verschillende kleurtjes! Het kan natuurlijk ook zonder kleurstof ;)
  4. 3. Vul een spuitzak met een van de vullingen en spuit kleine cirkels op een met bakpapier gevulde bakplaat. Doe dit ook met de rest van de kommetjes maar vergeet niet de spuitzak tussendoor schoon te maken!
  5. 4. Verwarm de oven voor op 170 graden en laat de macarons 30 minuten afkoelen
  6. Ondertussen kan je meteen de vulling maken! Klop de boter romig en voeg de poedersuiker toe. Maak hier een zacht en glad geheel van
  7. 5. Verdeel dit mengsel opnieuw in 4 verschillende kommetjes zodat je 4 verschillende vullingen hebt! Voeg vervolgens de aardbeienjam, cacaopoeder, pistachenoten en citroenrasp toe aan een van de kommetjes, roer dit door elkaar en klaar is de vulling!
  8. 6. Als de macarons 30 minuten hebben gestaan kan je ze 14 minuten in de oven laten zitten. Als je ze eruit haalt laat ze dan goed afkoelen!
  9. 7. Als ze volledig zijn afgekoeld kan je de platte kant met vulling besmeren en dan een andere makaron erop doen. Serveer ze direct ze zijn om je vingers bij af te likken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten